Toos & Guust Moors

Op 17 juli vertrokken Toos en Guust Moors naar hun zoon en gezin in Maleisië. Op weg naar een mooie vakantie maar met een fatale afloop. Wij troosten ons met de gedachte dat ze tijdens dit laatste moment van hun leven samen waren.

Op 29 augustus 2014 zijn Toos en Guust samen begraven in Middenmeer.

Deze  pagina is bedoeld voor iedereen die Toos en Guust wil herdenken en steun wil betuigen aan de naasten.

426 gedachten over “Toos & Guust Moors”

  1. Beste nabestaanden, Sinds een jaar kom ik met mijn hondje vaak in het park bij het MH17 monument. Ik kan alleen maar zeggen dat ik geen indrukwekkender plek ken die zoveel liefde uitstraalt. Elke keer weer ben ik ontroerd en de vrijwilligers zijn ook zo betrokken bij het geheel. Het monument op zich is zo geweldig en de woorden liefde en verdriet worden er zo goed door verwoord. Jullie ouders en de andere slachtoffers worden enorm veel bezocht door fietsers en andere toeristen en iedereen gedraagt zich zeer respectvol. Vorige week sprak ik nog een nabestaande en hoorde van de uren film die jullie hebben mogen bekijken, vast een onmogelijke taak. Voor jullie houdt het echt nig niet op…. Nou ja, ik wilde gewoon even mijn medeleven uitdrukken en doe dat nu op deze manier. Heel, heel veel sterkte!!!!

    Like

  2. Ik kende Guust vooral uit een behoorlijk aantal zakelijke gesprekken. In dat verband mocht ik ook een keer met de dochters en echtgenote om tafel zitten. De sterke familieband spatte er toen vanaf.
    Guust herinner ik als een sterke maar zeker ook gevoelige persoonlijkheid, een ondernemer met visie en durf en ook maatschappelijk bewogen. Iemand die je niet gauw vergeet.
    Elke keer als MH17 weer in het nieuws is moet ik aan hem denken en dat doet gewoon pijn.
    Lieve familie, heel veel moed, sterkte en wijsheid toegewenst.

    Like

  3. Anne Kee en verdere familie, Veel sterkte bij het verwerken van het verlies van jullie ouders. Elly Janssen Hansen Enkhuizen.

    Like

  4. Toos was 3 jaar mijn collega bij de THD, we zaten samen in een aktiviteitencommissie. Ik heb haar lef en flair bewonderd toen zij bij bedrijven geschenken voor een jubileumviering organiseerde.
    Lieve Toos, je blijft in mijn herinnering als een warm, liefdevol en betrokken mens, ik ben dankbaar dat ik je heb mogen ontmoeten!
    Een warme groet van
    Neeltje

    Like

  5. Beste Anne Kee en Carel,
    We hebben elkaar vele jaren geleden ontmoet op een The Dansant op Nijenrode waar ik met mijn broer Pieter Schillhorn van Veen naar toe mocht. Dit weekend was ik met mijn ouders naar Polen om Pieters verjaardag te vieren en hoorde ik dat jouw ouders ook tot de slachtoffers behoorden van MH 17. Wat een drama en wat een ongelooflijk verlies. Zo onnodig en zo abrupt. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken en wens jullie kleine lichtjes toe aan het eind van deze donkere tunnel.
    Hartelijke groet
    Anketrien Schillhorn van Veen

    Like

  6. Dear Toon, Meike, and Anne-Kee,

    This message comes very late, but I had not heard the terrible news until this week. I have been deeply saddened by the death of your parents and wanted you all to know how profoundly sorry I am for your loss. It still stuns me to think of it. Even though many years have passed since I last saw Toos and Guust, my memories of them are strong and clear. They might have been surprised by how often I’ve thought of them, and by how many specific, small things I remember from that time. I still have a very clear picture of your dad reading to Maartje when she was very small about a bear named Bartholomeus. The book was called “Voorzichtig,” which is how I learned the word — I can still hear him saying it. And I still use the cooking pots that Toos found for me at the kringloopwinkel — another word I learned from your parents. She got me my first bike too (also from the kringloopwinkel, of course), and took care of my fat, cranky cat who’d had trouble adjusting to outdoor life in Utrecht. I will not forget her kindness, or your father’s. Toos and Guust will remain in my thoughts, as will you.

    With deepest sympathy,
    Erin

    Like

  7. Beste Anne-Kee, Carel, Maartje, Cato en Stijn,
    vandaag was de uitvaart van jullie (schoon)ouders/opa en oma begrepen we van onze zoon Rens, die bij Cato in de klas zit. We hopen van harte dat jullie alle kracht, steun en troost krijgen cq. hebben gekregen om dit grote verlies verder een plek te kunnen geven. Heel vel sterkte. Eelco, Getske en Rens

    Like

  8. Lieve Meike, dit bericht komt later dan de rest, maar niet te laat om wederom stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis. Heel veel sterkte aan jou en je familie toegewenst. Geen woorden voor…

    Like

  9. Beste Anne Kee, Stijn en familie,
    Het is niet te bevatten wat jullie is overkomen. Heel veel sterkte en kracht toegewenst. Erna Rigterink, ergotherapeut Paramee

    Like

  10. Beste familie Moors,
    We hoorden vandaag dat na Guust ook Toos is geïdentificeerd. Zo zijn jullie van de ene in de andere harde werkelijkheid terecht gekomen. We wensen jullie als kinderen, kleinkinderen, broers en zussen en verdere familieleden van Guust en Toos veel sterkte toe bij de verwerking van het verdriet van hun overlijden.
    Hein te Riele en Nettie Visscher

    Like

  11. Chère Anne-Kee, beste Karel en aan alle naaste familie van jullie ouders en schoon-ouders,
    Voor jullie, een warme gedachte.
    Reizend in de warme Peloponnesos, zijn we gestopt in Aeropoli, een plaats waar de Tijd de tijd neemt. In een eeuwenoud Byzantijns kapelletje troffen we de rust en de stilte om met onze kids twee kaarsen aan te steken. Dit licht, hebben we aan jullie ouders toegewijd. Het was een echt Moment.
    Nous sommes avec vous.
    Veel liefs.
    Yves (de Ryck), Lia (van Gestel (Dispuut Bijoux)) en onze kinderen Jules, Malou, Jérôme en Raphaëlle.

    Like

  12. Beste familie Ruijter en Moors,

    Ontzettend veel sterkte met het verlies van jullie dierbaren,. Ook namens mijn familie; Ruijter. Mijn vader was een neef van Toos…

    Like

  13. Lieve Familie,

    Wij willen jullie enorm veel sterkte wensen, voor nu en voor de toekomst, bij dit vreselijke verlies.

    Erik Kriek en Jeannine Schotel
    Fa. Ratvang Ongediertebestrijding

    Like

  14. lieve familie Moors
    bij dit soort leed schieten woorden tekort.
    voor jullie allen heel veel sterkte nu maar vooral in de toekomst
    gerard brugman (klasgenoot van Dorien)

    Like

  15. Beste familie,

    Namens Appel notarissen te Obdam wil ik u condoleren met het grote verlies van uw ouders. Ik heb jarenlang notariële zaken gedaan met uw vader en ik heb hem regelmatig gesproken tijdens onze agribusiness bijeenkomsten.
    Het is vreselijk om op deze leeftijd en op deze manier zo plotsklaps al afscheid te moeten nemen van je ouders.
    Wij wensen u veel sterkte voor het dragen van dit grote verlies.
    Willem Vessies

    Like

  16. Terug van vakantie verneem ik het bericht dat ook Guus en Toos Moors ook omgekomen zijn bij de vreselijke vliegramp in Oekraïne. Ik wil de familie en de poldergemeenschap heel veel sterkte toewensen in het verwerken van dit enorme verlies.

    Like

  17. Wij willen bij deze alle familieleden, vrienden en bekenden van Toos en Guust, heel veel kracht en sterkte wensen met dit onbeschrijfelijke verdriet. Dat jullie het met elkaar de komende tijd kunnen gaan verwerken. Weet dat iedereen met jullie meeleeft. STERKTE

    Like

  18. Beste Anne Kee en familie,

    Heel veel sterkte de komende tijd met dit verschrikkelijke verlies.

    Thomas van der Ploeg

    Like

  19. Beste familie Moors,
    Geschokt ben ik na het nieuws dat Guust en Toos zijn overleden. Ik heb een aantal jaren met Guust samengewerkt in het bestuur van Agrodis, heb hem leren kennen als een bevlogen mens, met hart voor agrarisch Nederland. Waarbij de humor overigens niet geschuwd werd,
    Wat een verlies voor jullie allen, ik wens jullie heel veel sterkte om dit ooit een plek te geven. Ik weet zeker dat er,veel mooie herinneringen aan hen over blijven, maar jullie gemis zal erg groot zijn.Sterkte!
    hartelijke groet, Wilma Windhorst

    Like

  20. Lieve Meike en Wouter, en iedereen betrokken bij Toos en Guust, wat een onbeschrijfelijk en onbegrijpelijk verlies. Mijn oprechte deelneming. Ik wens jullie alle het goede om het verdriet te kunnen dragen. Veel liefs, Diederik

    Like

  21. Beste familie Moors,

    Niet te bevatten dat dit drama zich heeft moeten voltrokken. Ik ken Guust als algemeen bestuurslid van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. Als bestuurder was hij zeer betrokken, kritisch en opbouwend. Als persoon vriendelijk, openhartig en innemend. Zo herinner ik me het bestuurlijke bezoek aan de Wieringermeer en het enthousiasme en de bevlogenheid waarmee hij over deze streek kon praten. Heel veel sterkte toegewenst met verwerken van dit enorme onbegrijpelijke verlies.

    Like

  22. Beste familie vrienden en bekende van Toos en Guust.
    Heel veel sterkte met dit vreselijke verlies en dat jullie de komende tijd veel kracht en steun aan elkander vinden.
    Hier brand een kaars.

    Gabriëlla oud medewerkster manege ť spil

    Like

  23. Beste kinderen en kleinkinderen, familieleden van Toos en Guust,
    Het is vreselijk om te vernemen dat Guust en Toos op weg naar Maleisië zijn omgekomen. Dat de reis zo plotseling op deze gruwelijke manier moest eindigen is niet te bevatten. Wij zullen Guust en Toos meenemen in onze herinneringen als zeer aimabele mensen. Dat jullie met elkaar kracht mogen vinden uit de vele reacties om dit grote verdriet te dragen.
    Koos van Splunter, oud-werknemer
    Paula Dudock

    Like

  24. Lieve Anne Kee en familie,

    Ik las jullie rouwadvertentie in NRC afgelopen zaterdag. Wat verschrikkelijk! Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
    Marjanne van Ittersum (oud- Ahold)

    Like

Plaats een reactie